Beide pinksterdagen geopend!!!

Op zowel eerste-, als tweede Pinksterdag zijn wij geopend van 12.00 t/m 16.00 uur!

Altijd verse planten

En zit uw plant er niet bij? Dan bestellen we hem voor u.

Lees Verder »

Eigen malawi kwekerij!

Één van de mooiste en grootste collecties van de Benelux!

Lees Verder »

Nano aquaristiek

Alles voor de kleinste aquaria!

'Aquascaping'

Creëer je eigen onderwaterwereldje !

Wie is wie


Michael_2Michael Stiemer begon begin jaren tachtig met het kweken van Discusvissen. Al snel werd hem duidelijk dat hij, voor het vinden van de beste vissen, verder moest kijken dan onze landsgrenzen. Zijn passie voor deze vissen was zo groot dat hij de hele wereld over reisde, op zoek naar de beste en mooiste exemplaren. Zijn reizen voerden hem onder andere naar Maleisië, Thailand en Brazilë. In Brazilië zag Michael naast discusvissen zoveel mooie andere vissen dat hij besloot grootschaliger te gaan importeren en in 1996 de groothandel DiscusWorld te starten. Michael deed vele malen mee aan de grote discuskampioenschappen en verzamelde door de jaren heen een indrukwekkend aantal prijzen met wildvang vissen, maar ook met dieren uit zijn eigen kweeklijnen. De kroon op zijn inspanningen kwam toen hij in 2006 op ’s werelds grootste discuskamioenschap de hoofdrijs won met de beste wildvangvis van de show. Door de stijgende vraag van particulieren besloot Michael om samen met zijn zwager Ferry de winkel Aqua ferrytale (toen nog in Amersfoort) te starten.


EelkeEelke van der Zwaag’s voorliefde voor Zuid Amerikaanse vissoorten brachten hem in 2005 in contact met Michael. Eelke kweekte in die tijd veel verschillende Zuid Amerikaanse cichliden en startte de eerste succesvolle grootschalige kweek van de veel gezochte L046 (Hypancistrus zebra). Later vond Eelke in het zeewater een nieuwe liefde waar hij zich vol overgave op heeft gestort. Toen Michael’s zwager Ferry door omstandigheden het bedrijf moest verlaten besloten Michael en Eelke de handen ineen te slaan en samen verder te gaan. De samenwerking bleek succesvol en al snel groeiden zij uit het krappe pand in Amersfoort. Voor een mooie centrale ligging van de nieuwe grote moderne winkel kozen zij voor Almere, waar zij in 2009 de deuren openden voor het publiek.


RijanaRijana de Vries was van kinds af aan al gefascineerd door de natuur en in het bijzonder door dieren. Ze volgde de MBO opleiding dierverzorging aan het Groenhorst College in Almere met de intentie om in de diersector aan het werk te gaan. Sinds haar twaalfde heeft ze verschillende aquaria gehad en was ze erg geboeid door het kleine stukje natuur dat in de kamer stond. Het begon met een gezeldschapsbak maar dat groeide al snel uit naar diverse biotoopaquaria. In 2011 heeft ze stage gelopen bij Aqua ferrytale. Door haar eigen ervaringen bleek ze de mensen prima te kunnen adviseren en te helpen hun eigen stukje natuur te creëren. Deze stage is zo goed bevallen dat ze sindsdien als zondag-  en vakantiekracht  bij ons is gebleven.


RomyRomy Verlaan studeert toegepaste biologie en is ons aquascape talent.  Op haar jonge leeftijd weet ze keer op keer bewondering te oogsten voor haar prachtige onderwater landschappen. Meerdere televisieprogramma’s hebben al items aan haar gewijd en op wedstrijden valt ze keer op keer in de prijzen. Romy staat voor u klaar voor al uw planten- en aquascapevragen en neemt graag de tijd om u tot in detail voor te lichten over de verzorging van planten en het inrichten van het aquarium. Romy werkt de zaterdagen bij ons (behalve de derde zaterdag van de maand) en op de laatste zondag van de maand, maar regelmatig is ze op doordeweekse dagen ook bij ons te vinden. U kunt haar ook volgen op haar persoonlijke blog www.aquaromy.nl of op facebook als aquaromy.