Beide pinksterdagen geopend!!!

Op zowel eerste-, als tweede Pinksterdag zijn wij geopend van 12.00 t/m 16.00 uur!

Altijd verse planten

En zit uw plant er niet bij? Dan bestellen we hem voor u.

Lees Verder »

Eigen malawi kwekerij!

Één van de mooiste en grootste collecties van de Benelux!

Lees Verder »

Nano aquaristiek

Alles voor de kleinste aquaria!

'Aquascaping'

Creëer je eigen onderwaterwereldje !

In-vitro planten

Ondertussen heeft bijna iedere aquariaan deze ‘rare’ potjes met in vitro plantjes wel eens gespot. Ze duiken overal op, en dat is niet voor niets!

PlantIt-Display

In-vitro planten zijn aquariumplanten die verkocht worden in een afgesloten potje. We hebben regelmatig  verschillende soorten in-vitro planten in het assortiment. Veel mensen zijn nog niet (helemaal) bekend met dit geweldige concept, vandaar dat we dit hier zullen toelichten!

De in-vitro planten maken een aquarium inrichten of een plantje vervangen makkelijker dan ooit tevoren. En niet alleen het planten zelf is gemakkelijker, ook zullen in-vitro planten beter, sneller en makkelijker aanslaan in het aquarium. Hierover later meer, laten we beginnen bij het begin.

Stel u eens voor: u loopt een aquariumzaak binnen, om een paar mooie in-vitro plantjes te bemachtigen. U kunt dan op uw gemak de mooiste exemplaren uitkiezen uit het ruime assortiment waaronder ook veel speciale soorten. Na het afrekenen neemt u de in-vitro bakjes gemakkelijk mee omdat deze bakjes maar een diameter van een paar centimeter hebben, en stapelbaar zijn. Als u vervolgens thuis aankomt met u nieuwe in-vitro plantjes, kunt u zelfs langere tijd wachten met het planten (natuurlijk is dit wel afhankelijk van hoelang de in-vitro plantjes al in de winkel staan).

Als u klaar bent om de plantjes te planten, zijn er nog een paar stappen vooraf nodig. U kunt beginnen met het lezen van de binnenkant van het etiket wat om het potje heen zit, hierin staat wat extra informatie over het plantje. Vervolgens kunt u heel makkelijk het plantje met de gel uit het potje halen. De gel kunt u weg spoelen onder de kraan, of in een emmer water. ‘Gewone’ aquarium plantjes zijn een stuk lastiger te prepareren door het steenwol.

micranthemum-monte-carlo-in-vitro-dennerle-plant-it

Als u de in-vitro planten vast heeft zal het u waarschijnlijk opvallen dat er veel meer plantjes in een in-vitro potje zitten dan in een ‘normaal’ potje, daarbij zijn in-vitro plantjes ook nog veel sterker. Omdat de in-vitro planten redelijk klein zijn, zijn ze zeer geschikt voor nano-cubes maar door de maat kunnen de plantjes ook makkelijk tussen takken en stenen geplaatst worden.

Als laatste nog eventjes de worteltjes knippen indien nodig, zodat de plantjes makkelijk in de grond te steken zijn. En dan kan er geplant worden!

Voor de bodembedekkers is het makkelijk om de ‘mat’ uit het bakje in kleine plukjes te verdelen en zo ongeveer 2 cm van elkaar af te planten zodat de plant de ruimte krijgt om te gaan groeien.

Als de plantjes mooi geplaatst zijn komen wij bij het laatste voordelen. Deze plantjes slaan namelijk ook nog makkelijker aan dan de ‘normale’ planten. In-vitro planten zijn namelijk gekweekt in een submerse omgeving; de planten zijn dus al aangepast aan het onderwater leven! Met ‘normale’ planten is dit niet het geval, waardoor de planten zich nog aan moeten passen in het aquarium van emers naar submers. Daarbij zitten er NOOIT slakkeneitjes en/of insecticiden bij in-vitro plantjes, omdat deze in een steriele omgeving gekweekt zijn. Dit is wel zo veilig voor garnaaltjes, kreeftjes en slakken.
In-vitro plants zijn erg handig om mee te werken, het scheelt heel erg veel tijd en rommel door de handige gel. Ook is het prettig om met deze plantjes te werken omdat ze nog zo verfijnd en klein zijn, de planten groeien op deze manier natuurlijker in.