Beide Paasdagen geopend!!!

Op Goede Vrijdag zijn we de gehele dag geopend! De beide Paasdagen zijn we geopend van 12.00 - 16.00 uur!

Altijd verse planten

En zit uw plant er niet bij? Dan bestellen we hem voor u.

Lees Verder »

Eigen malawi kwekerij!

Één van de mooiste en grootste collecties van de Benelux!

Lees Verder »

Nano aquaristiek

Alles voor de kleinste aquaria!

'Aquascaping'

Creëer je eigen onderwaterwereldje !

JMB Led-verlichting

jmb led verlichting

 

Led-verlichting heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht aan populariteit genomen. Led zorgt voor diepere kleuren en mooiere contrasten tussen licht en donker waardoor er meer diepte in het aquarium lijkt te komen. Ook geeft Led het aantrekkelijke ‘ shimmer’  effect van bewegende schaduwen op de bodem, waardoor het lijkt alsof er een zonnetje van bovenaf in het aquarium schijnt. Niet alleen het prachtige licht en de mooie schaduwwerking van Led in het aquarium heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen over zijn gestapt van hun traditionele verlichting naar Led, maar natuurlijk ook het aantrekkelijke kostenaspect. De aanschafkosten van de Led-verlichting zijn namelijk erg snel weer terugverdient door het geringere stroomverbruik en het niet meer jaarlijks hoeven te vervangen van de traditionele T8 of T5 TL-buizen.

 

JMB Led verlichting

Na enige jaren ervaring met de led verlichting voor aquaria, kunnen wij rustig stellen dat de JMB Led-Verlichting haar plaats in de hobby heeft verworven en dat de diverse verschillende biotopen, zoals  Zeewater, Amazone, Gezelschaps- c.q. planten aquaria en niet te vergeten de Malawi en Tanganyika biotopen er duidelijk “wel” bij varen !!! Het is enorm moeilijk om één soort led verlichting te kunnen gebruiken voor alle typen aquaria en/of biotopen, daarom heeft JMB Aqua Light door deskundigen op het gebied van lichtberekening een aantal typen led bars laten uitrekenen, die geschikt zijn voor de verschillende soorten biotopen waarin bijvoorbeeld gevraagd wordt om plantengroei, algen groei (Malawi en Tanganyika) en groei van o.a. koralen (Zeewater/Reef aquaria).

De leds die worden gebruikt in de Led bars zijn van het wel bekende merk “Epistar”; Een led die haar sporen reeds dubbel en dwars verdient heeft in de huidige markt en waarvan de lichtopbrengst per 1Watt zo goed als ongeevenaard is….., maar liefst 105 Lumen per 1Watt stroomverbruik! Ook de ruime keuze aan Kelvin waarden per led is uniek, varierend van 3.000 tot ruim 20.000K, Blauwe leds 470-490Nm en Rode leds ca. 670-690Nm, waarbij wij de diverse kleuren op een dusdanige manier combineren met de witte leds en de kelvinwaarde daarvan, zodat een optimaal lichtspectrum wordt gecreëerd voor het beoogde biotoop.

Natuurlijk heeft JMB ook een led controller met de sun-up en sun-down functie laten ontwikkelen, die prijstechnisch in het gareel loopt met de aantrekkelijke geprijsde led bars. Ook artikelen zoals verlengsnoeren, splittersnoeren, led adapters, adpaters om de Led bars in de originele TL-doppen te kunnen plaatsen tussenkabeltjes, e.d. zijn in ons assortiment opgenomen, zodat wij de hobbyist een compleet “plug and play” pakket kunnen aanbieden. de Led bars zijn verkrijgbaar in 30, 60, 90, 120, 150 en 180 centimeter.

 

JMB IP68 LEDS IN DE KLEUREN WIT, BLAUW EN ROOD

Blauwe leds en rode leds zijn onder andere nodig om bijvoorbeeld planten te laten groeien, de fotosynthese op gang te brengen, etc. en een combinatie van deze twee kleuren zorgen voor de verschillende beoogde effecten in de aquaria met de verschillende biotopen. De led bars zijn afhankelijk van het beoogde doel, te verkrijgen in combinaties als 1w/0b (alle leds wit) of 0w/1b (alle leds blauw) of 1w/1b (om en om 1 witte en 1 blauwe led) etc., etc. en natuurlijk geldt dit ook voor de kleur rood. Tevens zijn er voor de kleur wit verschillende Kelvin waardes te krijgen, zoals b.v 3.000-4.500K (warm wit) of 6.000-8.000K (daglicht), etc., etc. alle combinaties zijn afhankelijk van het biotoop dat dient te worden nagebootst.

Ter vergemakkelijking van de keuze, heeft JMB Aqua Led, op basis van de ervaringen van de laatste jaren met dit type led verlichting, typeaanduidingen samengesteld, die speciaal zijn toe gericht op de biotoop die u voor ogen heeft, zodat ook u, en niet te vergeten uw dieren, optimaal kunnen genieten van de juiste lichtkeuze:

  • Reef (verkrijgbaar met 1 Watt Led’s en met 3 Watt Led’s), samengesteld voor zeewater en wordt ook veel in cichlidenaquaria gebruikt
  • Amazon, samengesteld voor diffuus licht als in de amazone
  • African cichlids, voor de afrikaanse cichlidenaquaria
  • Community, voor optimale plantengroei en het goed uitlichten van de vissen

 

jmb led verlichting reef jmb verlichting amazone  jmb led verlichting community
jmb